Om Oroande utveckling

Oroande utveckling finns numera mest på Twitter.  https://twitter.com/oroande där uppdatering sker kontinuerligt under dygnet. Här på bloggen görs numera sporadiska inlägg.

Läs intervju om SÄKPOL-listan och Oroande utveckling i Officerstidningen på sidan 12-13. https://www.officersforbundet.se/globalassets/web_ot_3_17.pdf

Jag började denna blogg när kriget i Ukraina startade. Jag gjorde då dagliga nyhetssammanställningar under 100 dagar. Detta slutade jag med den 8 juni 2014. Sedan dess gör jag endast enstaka inlägg här inne.

Källkritik är viktigt, men svårt, framförallt när det är snabba nyheter och pågående skeenden. Ber därför om ursäkt för om någon felaktig nyhet kommer med i flödet. Min ambition är att visa både västvärldens bild och Rysslands bild av utvecklingen.

Jag är partipolitiskt obunden, och faktiskt ganska ointresserad av partipolitik, däremot är jag intresserad av Sveriges säkerhetspolitik och vårt Försvar. Här kan min åsikt lysa igenom. Jag anser att vi de senaste 20-talet år har avvecklat för mycket. (Läs även kommentar om sidan här nedan)

Om du tycker en nyhet är fel så meddela mig gärna på Twitter vilket går snabbast, eller skriv en kommentar här så ser jag det om en stund.

Jag har ett vanligt heltidsjobb, vilket gör att jag inte är 100% tillgänglig i min bevakning.

Välkommen till Oroande Utveckling!

PS om du vill komma i kontakt med Oroande Utveckling utan att det blir lika offentligt som en kommentar, eller ett tweet. Skicka mig då ett mejl till oroandeutveckling@gmail.com

Viktiga kommentarer om sidan och dess innehåll

Erik skriver den 10 maj

”Kan man västvinkla mer än så här? Väl valda informationsglimtar och en oändlig mängd extrema uttalanden från fanatiska rysslandshatare. Som vanligt i propaganda så är det inte bara vad man säger utan också vad man inte säger som är talande.

Märkligt att ni inte kvävs av ert eget hat.”

Oroande utveckling svarar den 10 maj

”Hej Erik

Tack för din kommentar.

Tro det eller ej, men jag har faktiskt som ambition att visa både hur man visar nyheterna i väst o Ryssland.

Någon engelskspråkig nyhetssida i Ukraina som tydligt håller på de pro-ryska åsikterna har jag inte funnit. De enda som jag funnit är de i Ryssland, likt RT-News. Dessa ryska nyheter tar jag med, mer eller mindre varje dag, då jag vill visa hur konflikten visas från båda håll. Jag anser att dessa nyheter är mer hårdvinklade än övriga källor. De till och med skryter om att journalism och propaganda är samma sak.

Däremot så kan givetvis min egen åsikt speglas i vilka nyheter jag väljer ut och ev. väljer att inte ta med.

Jag anser att Ryssland har orättfärdigt tagit över Krimhalvön och nu stödjer och underblåser det som sker i de östra delarna av Ukraina.

Jag anser också det klarlagt att det i början av konflikten funnits många ryska soldater inne på Ukrainskt område. Bilder på dessa ”gröna män” är inga lokala invånare från Ukraina. Den senaste dagarna har jag dock inte sett några sådana bilder. Nu verkar de välbeväpnade istället ersatts av välbeväpnade Kosacker. Samt att de ”vanliga” invånarna nu också fått tillgång till vapen.

Att det är mängder med lokala invånare i de östra delarna av Ukraina som genuint vill få till en förändring, ett avståndstagande från det nya styret i Kiev är det ingen tvekan om. Det finns verkligen ett genuint motstånd mot dem. Men det är inte samma sak som att dessa personer får ta till våld, och ockupera byggnader, kidnappa journalister och nu senast även Röda korset medarbetare.

Något hat hyser jag inte mot någon, däremot tycker jag att Ryssland med Putin i spetsen är den som har drivit fram den situation vi nu ser i Östra Ukraina. Det finns mycket att kritisera i den Ukrainska ledningen, t.ex. att det finns Nazister med i deras Parlament och nu även i deras regering. Men de är trots allt invalda i sitt parlament, på samma sätt som Sverige Demokraterna är det i Riksdagen. Det är denna samling av invalda ledamöter som nu format en ny regering. Den kan verkligen kritiseras, men som jag förstår så är den trots allt legitim och tillsatt enligt de regler som finns i den Ukrainska grundlagen.

Denna sida har sin militär och polis till sitt förfogande. Att dessa tar till våld är enligt mitt förmenande rättfärdigat då våldet i de östra delarna nu ökat kraftigt.

Jag tackar för din kommentar, och jag skall försöka ha den i bakhuvudet när jag plockar ut nyheter i fortsättningen. Det är finns verkligen olika sidor av konflikten och jag vill få med båda sidors åsikt.”

En tanke på “Om Oroande utveckling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s