7 april morgon. Skriver på Facebook till mina vänner

Jag skrev följande på min Facebook sida för en stund sedan. Detta är ingen nyhetssammanfattningar, det är ett råd till mina vänner…

”Vänner! Nu är det tyvärr dags igen. Igår började blodiga protester samtidigt i 3 städer i östra Ukraina. Vi kommer under veckan se protesterna sprida sig i de östra delarna av Ukraina. Busslaster med ryska ”turister” har nu kommit till olika städer och förväntas aktivt vara med i protesterna. Igår så kom flera tecken på att det var ryska fallskärmsjägare med i ockupationen av de centrala husen i resp. stad. De är enligt uppgift instruerade att ockupera myndighetsbyggnader och genomdriva lokala folkomröstningar för att sedan i media kräva dess legitimitet. Detta är med största sannolikhet beställt av Putin för att han i sin tur skall kunna säga att han har rätt och skyldighet enligt beslut i Duman att skydda ryssar i Ukraina. Att nästa steg är ett militärt ingripande är mycket troligt. Om det tar några dagar, eller någon vecka beror på hur legitimt Putin vill att inmarschen skall vara.

Denna gången kommer de dock sannolikt möta motstånd, då Ukrainas lilla militärmakt nu har mobiliserat och övat i några veckor. Att det blir oblodigt finns nog inte på agendan. Tjeckiens president gick igår ut och sa att han som NATO medlem inte stillasittande kan se detta ske. Han propagerar för ett militärt ingripande fr NATO om Ryssland fortsätter sin intrång i Ukraina.

I lördags beslutade Duman att alla ryssar, oavsett vilket land de bor i kan begära ryskt medborgarskap. Varför beslutade de om detta?

Med risk för att låta alarmistiska så fundera lite på vad detta kommer innebära för dig personligen. Fundera på hur börsen kommer utvecklas i orostider. Fundera även på hur den utvecklas om vi får ett krig mellan västländer och Ryssland. Jag ser ingen fördel att ha pengarna i aktier just nu. Plocka ut med risk att missa en uppgång, är långt mycket bättre än att följa med ned.

Följ utvecklingen, de svenska medierna har tyvärr somnat om efter Krimkrisen och nyheter om detta är närmare en meter ned på hemsidan. Spana in vad som händer på https://oroande.wordpress.com eller följ mig på twitter @oroande ”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s