18 mars Putin håller tal och utnämner Krimhalvön som oberoende stat

den 18 mars 2014 kl. 13:12

Krim är nu en del av Ryssland, säger Putin.

Jag sålde i princip alla aktier jag har i morse. Inte för att de är så jävla många. Men jag bedömer risken för fall som mycket stor. O har jag fel så har jag bara missat en uppgång… Cash is king.

Här är ett sammandrag av Putins tal http://www.dn.se/nyheter/varlden/putin-slar-fast-krim-blir-ryskt/

den 18 mars 2014 kl. 19:45

För en stund sedan fick Ukrainas soldater följande besked/order. ”Ukraine’s military in Crimea authorized to use weapons ”to preserve life of Ukrainian soldiers,” defense ministry says.” Ukrainska militärer arresteras nu på Krimhalvön. Hittills är minst en Ukrainsk soldat dödad. Vi får se om det blir en blodig natt. http://twitter.com/TheWorldPost/status/446001002013921281/photo/1

Igår var det 70 år sedan ryssarna gick in i Ukraina för att befria dem från tyska nazister.  Nu gör Putin om detta och idag tillkännagav de att Krimhalvön nu tillhör Ryssland. Putins resa mot ett återupprättat Sovjetunionen har nu börjat. Putin valdes till rysk president 2012 och kan bli omvald 2018. Han kan fortsätta sin historiska återupprättelse till 2024.

Krimtartarerna ska tvångsförflyttats enligt nya ledningen på Krim. De passar inte in och skall nu kastas ut. I mina ögon låter det skrämmande likt folkrensning i god Nazistisk stil. http://m.24tv.ua/home/showSingleNews.do?crimean_tatars_have_to_vacate_some_areas_in_crimea&objectId=422564&lang=en 

Turkiets premiärminister sa i morse att de kommer blockera Svarta Havet om ryssarna jävlas med Krim Tartarerna. ”Turkish PM: If Russia pressures Crimean Tatars, Turkey will block Russian ships in Black Sea http://t.co/I9eXR4NoKm http://t.co/EbB2XzX8j1” 

Nu på kvällen har alltså den Ryska militären börjat rensa ut de Ukrainska förläggningarna. Alla soldater på den Ukrainska militärbasen i Simferopol har arresterats rapporterar BBC. Rapporter om två döda har nu kommit. 

UK kommer skicka jaktflygplan till Baltikum för att patrullera gränsen mot Ryssland. 

Nu i kväll demonstrerar Ukrainare utanför Downing Street och kräver ”REAL sanction on Russia” 

Vi får se vad som händer de närmsta dagarna. Det verkar gå åt fel håll…

Här är en aningen mer sofistikerad analys av dagens händelser 😉 http://navyskipper.blogspot.se/2014/03/gastinlagg-krim-forlorat-for-ukraina.html

Men vem vet. Om väst fegar ur o inte straffar så kan konflikten i praktiken vara över så fort Ukrainas militär lämnat det nya Ryssland. Vi får helt enkelt vänta o se.

Ett mindre allvarligt krig utspelas just nu på Wikipedia. Vad skall det stå om Krim? Wikipedia kan ju ändras av läsaren… http://www.dailydot.com/politics/crimea-wikipedia-edit-ukraine-russia/

Putins talesman bedyrar i BBC World att Ryssland inte avser gå in i östra Ukraina. Men han säger också att ”om Ukrainas regering provocerar kan det sluta mycket illa” 

Slutsats. Om Ryssland kan provocera fram lite Ukrainskt motstånd så anser de sig ha rätt att knycka östra delen också… Bra att skaffa sig bra ursäkter för framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s