12 mars Gästbloggare för en 4e klass

12 mars

Du är numer hjälte i Madenskolan ang Ukraina blogg inlägget!! Lärarna har twittrat om det och det är uppläst för alla elever!! För er intresserade finns detta mycket bra inlägget på:
http://bloggen.ale.se/nicsus22/2014/03/06/ukraina-krig/
PS: dom tyckte din felstavnings förlåt va lite kul 😊 DS

 

Nedan mitt blogginlägg på Nicolinas blogg den 10 mars kl 06:44

Hej Nikolina

Visst är det läskigt när de bråkar i Ukraina. Även vi vuxna tycker faktiskt det. Men jag tror det kommer lugna ned sig om ett tag. Hittills har faktiskt ingen dödats trots att Ryssland har gått in med sina soldater i södra Ukraina. Det beror på att Ukrainas egna soldater inte själva har gjort motstånd, de låter ryssarna komma in på deras militära baser, men så länge som de inte gör motstånd så har inte heller de ryska soldaterna skjutit.

Vissa anser nog att det är fegt av de ukrainska soldaterna att de inte försvarar sitt land, men jag tror det är smart, för då får inte Ryssland chansen att säga att de måste vara där. De vill nämligen få oss andra i Världen att tro att Rysslands militär behöver vara i Ukraina. För orsaken att Ryssland nu är inne i Ukraina är att de säger sig behöva skydda sina ryska vänner som bor i Ukraina. De säger att de är farligt för ryssar att bo i Ukraina. Men då ingen gör motstånd så låter det som en dåligt argument.

För några veckor sedan så var det jättebråkigt i Ukrainas huvudstad Kiev. Många människor demonstrerade mot deras president. Det var mycket bråk o många människor skadades och dödades. Till slut så avgick regeringen och presidenten lämnade landet. De som då satt kvar i parlamentet (som vår riksdag) röstade då fram en ny regering, bestående av övriga partier i parlamentet. Den förre presidenten ville vara partner med Ryssland, och de övriga som satt i parlamentet ville gå med i EU. När nu den ryssvänlige presidenten inte längre är kvar, utan den EU vänliga nya regeringen har makten blev Ryssland jättearga. De vill absolut inte att Ukraina går med i EU. Det är nog för att förhindra detta som Ryssland nu har sin militär inne i Ukraina. Allra viktigast för Ryssland är Krimhalvön där Ryssland har en stor flottbas. De vill skydda den och har därför tagit över hela Krimhalvön. Men för att ha något annat att skylla på så säger Ryssland att de gått in på grund av oroligheterna och för att skydda sina ryska vänner på Krimhalvön. Ryssland tror att de skall lyckas få behålla Krim på grund av detta.

Kanske kommer de lyckas, kanske inte. Vi vet inte. Kanske kan vi utanför Ukraina övertala Ryssland att lämna Ukraina, men det är nog tyvärr inte så troligt. Jag tror Ryssland kommer behålla Krim halvön och jag hoppas det slutar där. Vi i västvärlden kommer vara arga på Ryssland ett tag, men jag tror inte det kommer bli något stort krig.

Men det känns som sagt lite läskigt att de hoppar på och bråkar med sin granne.

Ha det bra Nikolia

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s